Normaal gesproken hebben we het op LuxeWonen.com over luxe meubels, mooie inrichtingen, prachtige hotels of fijne architectuur. Een onderwerp die we nog niet vaak hebben getackeld, zijn luxe gadgets. In dit artikel gaan we dat wél doen, en specifiek over de Cubo: een handige babyfoon die gebruik maakt van Artificial Intelligence.

Slimme babyfoon

Naast een autostoel is een goede babyfoon misschien wel de tweede belangrijkste item voor nieuwe ouders. Deze nieuwe slimme babyfoon heeft al bijna een half miljoen dollar bereikt aan campagnefinanciering op IndieGogo en is al getest door meer dan 6000 ouders. Het handige apparaat helpt ouders met het monitoren van hun baby’s wanneer ze in hun wieg slapen, maar deze babyfoon heeft een paar doordachte functies die het net even wat meer maken dan een simpele babyfoon.

Zoals veel andere babyfoons, wordt de Cubo geleverd met temperatuur- en vochtigheidsdetectie, tweeweg audio en een ingebouwd nachtlampje. Een opvallende functie die het heeft ten opzichte van andere babyfoons is echter de proactieve AI-waarschuwingen die ouders helpen hun baby proactief veilig te houden. Wanneer een baby zijn gezicht bedekt, zich omdraait, huilt of zich in een gevarenzone (voor peuters) bevindt, dan stuurt Cubo een melding waarin ouders op het potentiële gevaar worden gewezen. In combinatie met zijn 1080p HD nachtzicht en een 135° groothoeklens is deze functie uiterst geruststellend, vooral voor nieuwe ouders.

Videoweergave

Het apparaat beschikt daarnaast over 18 uur videoweergave die bewegingen en veranderingen visueel markeert, een functie die nuttig is voor ouders die willen zien hoe hun baby goed heeft geslapen of de hele nacht heeft liggen spelen. Daarnaast heeft de Cubo een automatische foto-opnamefunctie die momenten vastlegt die je niet wilt missen. Hoe dit precies werkt, is niet helemaal duidelijk.

De babyfon is vanaf 200 euro te bestellen via IndieGogo.