Aangezien meubels allesbepalend zijn voor je interieur, bespreken we graag een aantal opties met je. Een van die opties is bamboe, een geweldig materiaal wat steeds meer gebruikt wordt tijdens het produceren van meubels. Natuurlijke materialen zoals bamboe zorgen namelijk niet alleen voor sfeer, maar zijn ook beter voor het milieu.

Bamboe is momenteel zo populair dat we het overal terugzien. Zo zijn er niet alleen huidverzorgingsproducten met bamboe extract, je kunt zelfs spelletjes spelen met bamboe als hoofdthema. Op casino777 kun je bijvoorbeeld een gokje wagen in de spellen Bamboo Rush en Bamboo Fortune. Kortom, deze plant van Oosterse afkomst is van alle markten thuis. Lees snel verder en ontdek alle voordelen van meubels van bamboe.

Bamboe groeit zeer snel

Bamboe is een van de snelst groeiende planten ter wereld, hierdoor kunnen we er heel gemakkelijk op een duurzame manier gebruik van maken.  Wist je dat bamboe tot maar liefst een meter per dag kan groeien? We zouden kunnen stellen dat bamboe een onuitputtelijke grondstof is. Daarbij kunnen bepaalde bamboesoorten tot maar liefst dertig meter hoog groeien. Het schiet werkelijk als onkruid uit de grond. Dit komt mede omdat bamboe een grassoort is en niet een houtsoort. Hierdoor is het zelfs mogelijk om bamboe op een CO² neutrale wijze te oogsten. Bamboebossen kunnen namelijk intact gehouden worden, omdat de wortels van de plant na het oogsten direct nieuwe scheuten zetten. Aangezien er veel vraag is naar hardhout en bamboe een vergelijkbare hardheid heeft als eikenhout, biedt deze grassoort een mooie oplossing voor het tekort aan hardhout.

Bamboe heeft een natuurlijke uitstraling

Als je naar een meubel van bamboe kijkt, dan zou je misschien denken dat het een soort hout is. Het materiaal lijkt namelijk precies op hout, het heeft dezelfde kleur als je zou verwachten. Daarbij kun je in meubels van bamboe ook nerven en andere natuurlijke aftekening zien zoals we gewend zijn bij hout. Bamboe is echter een grassoort, maar dat maakt het niet minder natuurlijk. Daarnaast is het bijzonder hard, zo heeft het zelfs hardhout eigenschappen. Hierdoor is het voor dezelfde doeleinden te gebruiken als hout. Nog een voordeel? Bamboe is een uitstekend materiaal om een Oosterse uitstraling te creëren in een ruimte. Kenmerkend voor de Oosterse stijl is dat het kalmte, balans en rust uitstraalt.

Bamboe zorgt voor veel keuze

Aangezien bamboe steeds meer in de trek is, hebben we als consument keuze genoeg. Zo zien we onder andere veel opbergsystemen zoals manden en doosjes van bamboe. Uiteraard zijn er ook diverse meubels van bamboe te verkrijgen. Naast meubels zijn er wandplanken, kastjes en badkamerrekjes voor het opbergen van al je spullen. Minder bekende gebruiken van bamboe zijn rolgordijnen, schermen, lampen en hele tuinsets.

Bamboe is gemakkelijk te gebruiken

Nog een voordeel van bamboe is dat het nauwelijks uitzet en bijna niet krimpt, hierdoor profiteert het materiaal van een lange levensduur. Onbewerkt bamboe kan op zichzelf worden gebruikt, maar onder verhitting kan het materiaal tevens tot planken worden gemaakt. Op deze manier kunnen meubels zoals tafels, vloeren, stoelen en kastjes worden gemaakt. Bovendien heeft bamboe een zachte buitenkant waardoor dit materiaal heel zacht aanvoelt en het is flexibeler dan hout. Je kunt tegenwoordig eigenlijk je hele huis wel laten inrichten met meubels en accessoires van bamboe.

Bamboe is ook heel geschikt voor in de tuin

Ten slotte kan bamboe zowel binnenshuis als buitenshuis worden gebruikt . In de tuin zien we vaak dat onbewerkte bamboestengels als plantensteunen kunnen worden gebruikt. Dikkere bamboestengels zijn ideaal te gebruiken als tuinmeubels zoals een bank of tafel. Daarnaast kunnen zelfs schuttingen, prieeltjes en hele tuinhuizen van bamboe worden gemaakt.