Wil je sloten laten vervangen in je woning of wil je een nieuw slot plaatsen op een voor- of achterdeur? Dan is het slim om een slotenmaker in te schakelen. Een slotenmaker heeft niet alleen kennis over sloten, ook kan hij vakkundig een slot vervangen, repareren of plaatsen. Een slotenmaker bel je niet alleen wanneer een nieuw slot nodig hebt of wilt laten vervangen, je kunt een slotenmaker ook bellen als jezelf hebt buitengesloten of na een inbraak. Snel en efficiënt zorgen ze ervoor dat je weer veilig in jouw woning kunt wonen. 

Wat kost een slotenmaker in Nederland?

Heb je een kapot slot en vraag jij je af hoeveel het kost om een slotenmaker in Nederland in te schakelen? Het tarief voor reparatie van een slot is afhankelijk van verschillende factoren. Een van de eerste factoren die invloed heeft op de prijs is het type slot. Een cilinderslot of een slot met een meerpuntssluiting is veel lastiger te repareren dan een enkel slot. Wanneer een slotenmaker veel specialistisch gereedschap nodig heeft, zal het tarief ook stijgen. Daarnaast is de prijs afhankelijk van de tijd die een slotenmaker kwijt is. Moet een slotenmaker enkel maar het slot vervangen of zijn er nog reparatiewerkzaamheden nodig? Gaat het om 1 slot of wil je nog meer sloten vervangen of plaatsen? Als laatste spelen de voorrijkosten mee. Wanneer je op zoek bent naar een slotenmaker in Nederland is het slim om eentje te kiezen die dichtbij jou in de buurt woont. Hierdoor kan je de kosten voor reizen beperken. Houd er ook rekening mee dat er een toeslag geldt als je de slotenmaker in het weekend of snachts belt.

Sloten laten vervangen

Behalve voor het repareren van een slot kan je een slotenmaker ook inschakelen voor het vervangen van sloten. Wanneer je alle deuren in een woning wilt voorzien van nieuwe sloten is het slim om eerst een offerte op te vragen. Vaak wilt een lokale slotenmaker wel bij jou langs komen om je van advies te voorzien. Zo kan hij adviseren welk sloten het meeste veiligst zijn en welk soort sloten het beste past bij jouw wensen. Zo kan je kiezen om op de voordeur een sterk cilinderslot met knip te bevestigen, terwijl je op de achter- en schuurdeur kiest voor een enkel slot. Ook kan een slotenmaker soms nog advies geven over uitbreiden van beveiliging, denk aan camerasystemen. Wanneer je een offerte hebt gekregen en goedgekeurd zal de slotenmaker de gewenste sloten bestellen en plaatsen. Zo heb jij weer een veilig huis, voorzien van de nieuwste sloten.