Een goede ergonomische zithouding is van groot belang om gezondheidsproblemen te voorkomen en comfortabel te kunnen werken of studeren. Een van de hulpmiddelen die je kunt gebruiken om je zithouding te verbeteren, is een ergonomische kruk, zoals de Wobblez wiebelkruk. In dit artikel bespreken we enkele tips voor een ergonomische zithouding en waarom het kopen van een Wobblez wiebelkruk een slimme keuze is.

 1. Stel je stoel goed in

Het begint allemaal met de juiste stoelinstelling. Zorg ervoor dat je stoel op de juiste hoogte is ingesteld, zodat je voeten plat op de grond kunnen rusten. Je knieën moeten zich op dezelfde hoogte als je heupen bevinden, of iets lager. Dit helpt om de druk op je onderrug te verminderen en verbetert je zithouding.

 1. Pas de hoogte van je werkplek aan

Zorg ervoor dat je werkoppervlak op de juiste hoogte staat ingesteld. Je moet je armen in een hoek van ongeveer 90 graden kunnen buigen wanneer je typt of schrijft. Dit voorkomt spanning in je schouders en armen.

 1. Hou je rug recht

Een goede zithouding begint met een rechte rug. Zorg ervoor dat je rugleuning je onderrug goed ondersteunt. Als je een ergonomische kruk zoals de Wobblez wiebelkruk gebruikt, kun je je ruggengraat in een natuurlijke S-vorm houden. Dit vermindert de druk op je tussenwervelschijven en voorkomt rugpijn.

 1. Gebruik een voetensteun

Als je stoel te hoog is en je voeten niet plat op de grond kunnen rusten, overweeg dan het gebruik van een voetensteun. Dit zorgt voor extra ondersteuning en comfort voor je onderbenen en voeten.

 1. Neem regelmatig pauzes

Ongeacht hoe ergonomisch je zithouding is, langdurig zitten is nooit ideaal. Sta regelmatig op, strek je benen en loop rond. Dit helpt de bloedsomloop te verbeteren en voorkomt stijfheid.

 1. Gebruik een ergonomische kruk

Naast een standaard bureaustoel kun je overwegen om een ergonomische kruk aan te schaffen, zoals de Wobblez wiebelkruk. Deze krukken zijn ontworpen om actief zitten te bevorderen, wat betekent dat je voortdurend kleine bewegingen maakt terwijl je zit. Dit helpt om je rugspieren te versterken en voorkomt dat je in een statische houding blijft hangen.

Waarom Wobblez wiebelkrukken kopen?

Wobblez wiebelkrukken zijn een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een ergonomische kruk om de zithouding te verbeteren. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van Wobblez wiebelkrukken:

 1. Actief zitten: Wobblez wiebelkrukken bevorderen actief zitten door kleine wiebelende bewegingen toe te staan. Dit versterkt je kernspieren, verbetert je balans en vermindert de belasting op je rug.
 2. Verstelbaarheid: De hoogte van Wobblez wiebelkrukken is verstelbaar, zodat je de kruk kunt aanpassen aan je persoonlijke behoeften en de hoogte van je werkplek. 
 3. Duurzaamheid: Wobblez wiebelkrukken zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn ontworpen om lang mee te gaan. Ze zijn bestand tegen dagelijks gebruik en bieden betrouwbare ondersteuning.
 4. Comfort: De zitting van Wobblez wiebelkrukken is ontworpen om comfortabel te zijn, zelfs tijdens lange werksessies. Ze bieden voldoende zitcomfort terwijl je toch de voordelen van actief zitten ervaart.
 5. Stijlvol ontwerp: Wobblez wiebelkrukken hebben een eigentijds en stijlvol ontwerp dat goed past in iedere werk- en studieomgeving. Er is een ruime keuze uit zitting kleuren en een zwart of wit frame.