Als je vanuit huis werkt, weet je dat een comfortabele en ergonomische inrichting cruciaal is voor uw productiviteit. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw kantoor aan huis zo ergonomisch mogelijk is. Wij vertellen het aan je in dit artikel.

1. Zorg ervoor dat uw stoel comfortabel en verstelbaar is

Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het inrichten van een thuiskantoor is de aanschaf van een ergonomische bureaustoel. Deze zit comfortabel en biedt voldoende steun in de rug. Bovendien is deze verstelbaar, zodat je hem aan jouw eigen lichaamstype kunt aanpassen. Daarnaast is het ook handig dat iemand anders ook plaats kan nemen op deze stoel om ook even wat werkzaamheden te kunnen doen.

2. Investeer in een bureau van goede kwaliteit

Een ander belangrijk meubelstuk in het thuiskantoor is een bureau. Investeer in een bureau van goede kwaliteit dat de juiste afmetingen heeft voor jouw behoeften. Zorg er bovendien voor dat het bureau op een comfortabele hoogte staat om aan te werken. Er zijn tegenwoordig ook zit-sta bureaus te koop, zodat je kunt afwisselen tussen het zitten en staan tijdens het werken. Veel mensen ervaren dit als erg prettig omdat je op deze manier ook eventjes je armen en benen kunt strekken zonder dat je ervoor de deur uit hoeft.

3. Zorg ervoor dat de computermonitor op de juiste hoogte staat

Een van de meest voorkomende fouten die mensen maken bij het inrichten van hun thuiskantoor is het op de verkeerde hoogte plaatsen van hun computermonitor. Dit kan leiden tot nek- en rugpijn. Zorg ervoor dat de monitor op een comfortabele hoogte staat zodat je er goed naar kunt kijken. Krijg je toch klachten dan is het goed om eens te kijken of er wellicht toch nog iets moet worden aangepast aan de hoogte waarop de monitor staat. Ervaar je blijvende klachten bezoek dan altijd een arts om te kijken of er niet toevallig iets anders aan de hand is.

4. Gebruik een ergonomisch toetsenbord en muis

Een andere manier om nek- en rugpijn bij thuiswerken te verminderen is het gebruik van een ergonomisch toetsenbord en muis. Deze apparaten zijn zo ontworpen dat ze comfortabel zijn in het gebruik en kunnen helpen het risico op repetitieve overbelasting blessures te verminderen. Je hebt ze in verschillende soorten, dus kijk goed wat bij jouw persoonlijke situatie past. Kom je er niet uit, laat je dan in de winkel adviseren door iemand die er verstand van heeft.

5. Neem vaak pauzes

Als je vanuit huis werkt, is het belangrijk om vaak te pauzeren. Dit helpt vermoeidheid te verminderen en geeft je ook de kans om te bewegen en het lichaam te strekken. Eet niet achter je bureau, maar gewoon aan tafel en maak na het eten even een wandeling. Drink eens een kopje koffie in de tuin en lees een paar bladzijdes uit een boek. Je hoeft echt niet de hele dag achter een scherm te zitten!