Huisontwerptrends komen en gaan, en veel huiseigenaars houden het liefst aan tijdloze ontwerpen die een leven lang meegaan. Een tijdloos ontwerp waar veel huiseigenaren verliefd op worden is een betonnen vloer. Het is een persoonlijke keuze, maar het is er een die je zou kunnen maken als je een inrichting voor je nieuwe huis overweegt. Als je overweegt een betonnen vloer te laten leggen, dan wil je misschien eerst kennis maken met de vele voordelen die een betonnen vloer biedt.

Het is duurzaam

Beton beschadigt niet snel. Ik bedoel: je parkeert je auto erop in de garage en je rijdt de grasmaaier eroverheen. Het is sterk genoeg om zonder schade te blijven zitten, ongeacht wat je in de garage hebt staan of over de oprit rijdt. Dus stel je voor hoe duurzaam het in je huis is. Het is veel duurzamer dan andere vloeropties.

Het is eenvoudig te reinigen

Beton is eenvoudig schoon te maken. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je er dingen op laat vallen, zolang je een laag epoxy op de top hebt. Bij voorkeur laat je je betonnen vloer niet ‘kaal’ liggen. Een toplaag epoxyhars zorgt ervoor dat het gemakkelijker schoon te maken is. Je kunt het vegen, dweilen en je hoeft je nooit zorgen te maken over dingen als pleisterlijnen of die vervelende kleine ruimtes tussen je laminaatplanken.

Het is eenvoudig te onderhouden

Het onderhouden van beton is eenvoudig. Je kunt het eenmaal per jaar verzegelen of waxen om het er op zijn best uit te laten zien, en dat is alles wat je hoeft te doen. Je hoeft het niet te strippen en te schuren en opnieuw te beginnen. Je hebt geen professional nodig om binnen te komen en het grondig te reinigen. Je hebt niets meer nodig dan een beetje kit en wat was, en je hebt het hele jaar door een prachtige vloer.

Het is veelzijdig

Wat je ook besluit te doen om je huis in te richten, het is gemakkelijk als je gepolijst beton hebt. Het past overal bij. Het is trendy. Het is klassiek. Het is modern. Het past goed bij de rustieke boerderijlook. De juiste structuur kan het mooi laten aansluiten bij een chique en elegant huis. Er is geen decor dat niet werkt met dit soort vloeren.

Het is eenvoudig te decoreren

Sommigen gaan ervan uit dat leven met betonnen vloeren koud en onaantrekkelijk is, maar dat is niet het geval. Je kunt je meubels, vloerkleden en andere items gebruiken om je huis uitnodigend en warm te maken. Je kunt in elke kamer tapijten leggen om een ​​beetje meer dimensie toe te voegen. Je kunt er alles bovenop zetten zonder bang te hoeven zijn dat het het oppervlak zal beschadigen, en je kunt op elk gewenst moment van de dag opnieuw opknappen zonder zich verplicht te voelen om vast te houden aan een bepaald concept, want je kunt er alle kanten mee op.

Het is milieuvriendelijk

Dit is een pluspunt voor veel huiseigenaren. De betonnen vloeren zijn namelijk ook nog eens milieuvriendelijk. Je voegt geen extra materiaal toe aan de ruimte, dus je brengt geen extra schade toe aan het milieu.

Het bevat geen geur

Zand, stof, vuil en stinkende geuren zijn gemakkelijk te vinden in tapijt. Het is moeilijk om na te denken over hoeveel dingen zich in je tapijt verbergen wanneer je erop loopt of je baby erop legt, maar je betonnen vloeren zijn niet zo. Er verstoppen zich geen mijten of stof. Er zit geen geur aan vast na een lekkage. Je vloeren zien er altijd goed uit, ruiken goed en bieden je de kennis dat er niets in zit.