Als horeca ondernemer wil je dat jouw gasten zich thuis voelen in jouw zaak. Een goed ingerichte horecazaak draagt bij aan een prettige sfeer en zorgt voor tevreden gasten. Maar hoe richt je jouw horeca onderneming goed in? In dit artikel geven we tips voor het inrichten van jouw horecazaak, met speciale aandacht voor het horeca interieur en de horeca tafels.

Horeca interieur

Het interieur van jouw horecazaak is van groot belang voor de sfeer en uitstraling van jouw zaak. Het is belangrijk dat het horeca interieur past bij de doelgroep die je wilt aantrekken en bij de sfeer die je wilt creëren. Een hippe cocktailbar heeft bijvoorbeeld een ander interieur dan een klassiek grand café.

Kleuren en materialen

Een belangrijk aspect van het horeca interieur is het gebruik van kleuren en materialen. Kies voor kleuren die passen bij de sfeer die je wilt creëren. Een gezellig eetcafé heeft bijvoorbeeld warme kleuren nodig, terwijl een trendy koffiebar juist baat heeft bij frisse kleuren. Ook het gebruik van materialen is belangrijk. Kies voor materialen die passen bij de uitstraling van jouw zaak. Denk bijvoorbeeld aan houten tafels en stoelen voor een landelijk café, of aan industriële meubels voor een hippe bar.

Verlichting

Ook de verlichting is een belangrijk onderdeel van het horeca interieur. Kies voor een goede mix van functionele en sfeerverlichting. Functionele verlichting is nodig om de ruimte goed te verlichten, terwijl sfeerverlichting zorgt voor een gezellige sfeer. Denk bijvoorbeeld aan dimbare lampen of kaarsen.

Horeca tafels

Horeca tafels zijn misschien wel het belangrijkste meubelstuk in jouw horecazaak. Gasten brengen immers het grootste deel van hun tijd door aan tafel. Het is dan ook belangrijk dat de tafels passen bij de sfeer van jouw zaak en dat ze comfortabel zijn voor de gasten.

Formaat

Het formaat van de tafels is belangrijk. Een te kleine tafel zorgt voor ongemakkelijke situaties, terwijl een te grote tafel zorgt voor een ongezellige sfeer. Kies voor tafels die passen bij de grootte van jouw zaak en bij de doelgroep die je wilt aantrekken.

Materiaal

Ook het materiaal van de tafels is belangrijk. Kies voor materialen die passen bij de uitstraling van jouw zaak en die makkelijk schoon te maken zijn. Houten tafels zijn bijvoorbeeld sfeervol, maar vereisen meer onderhoud dan tafels van kunststof of metaal.

Comfort

Het comfort van de tafels is minstens zo belangrijk als het formaat en het materiaal. Kies voor tafels die comfortabel zijn voor gasten om aan te zitten. Denk bijvoorbeeld aan tafels met voldoende beenruimte en stoelen met een goede rugleuning.