Het mooie weer komt eraan en dat betekent dat we weer tijd kunnen doorbrengen in onze achtertuin. Toch kan het zijn dat jouw tuin weer wat aandacht verdient. Geef de tuin bijvoorbeeld eens een make-over waarbij de tuin leen luxe uitstraling krijgt. Hoe je dat aanpakt, lees je hieronder.

Tip 1: Creëer een plek om te kunnen relaxen

Een zitgedeelte mag in de tuin alle aandacht krijgen. Kies daarom ook voor een mooie, gezellige zithoek die bij de inrichting van jouw tuin past. Kleed het hoekje knus aan met leuke accessoires op tafel en gezellige kussens. Om ook in de zomer te kunnen genieten van de zithoek is een parasol een echte musthave. Bovendien geeft een parasol een knusse en tegelijkertijd luxe uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan de Borek parasols: deze zijn tijdloos, luxe én beschikbaar in allerlei soorten en maten.

Tip 2: Betrek de tuin bij de woning

Om jouw tuin een luxe uitstraling te geven kun jij de tuin bij de woning betrekken. Denk hierbij aan het soort meubels voor binnen en buiten. Kies binnen voor meubels van het merk Wendelbo en kies buiten voor tuinmeubelen die hierbij passen. Je kunt ook de vloeren laten doorleggen in elkaar. Wanneer je binnen een keramische tegelvloer hebt, kun je in de tuin ook dezelfde tegels gebruiken. Hierdoor lijkt de tuin een geheel met de woning, waardoor de tuin ook nog eens groter zal lijken.

Tip 3: De juiste verlichting

In de avond een boekje lezen in de hangmat of aan tafel lekker bijkletsen met vrienden: een tuin is er ook om ’s avonds van te kunnen genieten. Hierdoor is tuinverlichting eigenlijk wel essentieel. Verlichting is niet alleen praktisch, het ziet er ook nog eens heel gezellig uit. En om in het luxe straatje te blijven, kun je denken aan spots aan de gevel die naar boven en onder schijnen. Dit geeft een mooi lichteffect. Je kunt ook denken aan verlichting in de grond die naar boven schijnen. Zo kun je een boom verlichten of de palen van de overkapping.

Tip 4: Houd de tuin netjes

Een luxe tuin is pas écht luxe als het netjes oogt. Een tuin die vol staat met onkruid zal het luxe gevoel in een keer kunnen wegnemen. Het is dus ontzettend belangrijk om de tuin goed te onderhouden. Zet regelmatig de snoeischaar in de heg, maai het gazon en zorg ervoor dat het onkruid niet zijn gang kan blijven gaan.