Een gedigitaliseerd fresco met engeltjes en Griekse goden is het brandpunt van de nieuwste winkel van luxe modemerk Dolce & Gabbana in Rome, die is gemaakt door architectenbureau Carbondale. Bekijk hier de geweldige luxe van de nieuwe winkel.

De Dolce & Gabbana- winkel is gevestigd in een 16e-eeuws palazzo aan het beroemde Romeinse plein Piazza di Spagna en is decadent ontworpen door de in Brazilië gevestigde studio Carbondale om “een stad die synoniem staat voor pracht en uniekheid” te weerspiegelen.

“Rome is een barokke stad gebouwd door kunstenaars en architecten zoals Francesco Borromini en Gian Lorenzo Bernin – hun creaties zijn van vitaal belang en worden gekenmerkt door een hyperrealiteit”, legde het merk uit. “De ontwerpers wilden deze barokke inspiratie tot leven brengen met moderne materialen en technieken.”

Een van de meest weelderige decordetails van de winkel bevindt zich in een kamer op de eerste verdieping met een digitale fresco. Het beeld – met golvende pastelwolken, cherubijnen en oude Griekse goden Hercules en Athena – werd digitaal gescand van een origineel fresco van de 18de-eeuwse Oostenrijkse schilder Paul Troger. Het wordt vervolgens geprojecteerd over het LED-plafond en gigantische beeldschermen ingebouwd in de muren. Door een kamerhoge spiegel op een perifere muur lijkt de kamer een grandioos gewelfd dak te hebben.

In de 22 meter lange “Grand Room” van de winkel wordt gebruik gemaakt van prachtig mozaïek, waar kleine stukjes goud, rood en Bourgondische steen zijn gebruikt om twee enorme koepels in het plafond te bekleden.

Dit is het vierde filiaal van Dolce & Gabbana dat wordt geopend in de hoofdstad van Italië, in een andere winkel in het stadscentrum en nog eens twee in de regionale luchthaven Fiumicino in Rome.