Wanneer je veel thuis werkt heb je hiervoor vast een mooie ruimte in de woning ingericht. Maar behalve comfort wil je natuurlijk ook leuke gadgets hebben die het werken vergemakkelijken en zorgen voor minder stress. Voor jezelf thuis, maar ook de collega’s op kantoor, hebben we er een aantal op een rijtje gezet.

Ergonomisch werken

Om in de juiste houding aan het bureau te zitten is een goede bureaustoel een must. Maar het is ook belangrijk dat je beeldscherm op de juiste hoogte staat. Een monitor- of laptopstandaard biedt dan uitkomst. Er zijn vele varianten te verkrijgen die er stijlvol uitzien én daarnaast handig zijn omdat ze een lade of andere opbergruimte hebben. Zo houd je altijd een opgeruimd bureau. Staat de stoel op de juiste hoogte maar kom je niet met de voeten aan de grond? Een voeten hangmat biedt dan uitkomst. Deze klem je eenvoudig aan je bureau en kun je net zo hoog of laag hangen als je zelf wilt. Ook een voetensteun, al dan niet verstelbaar, zorgt ervoor dat je voeten het juiste rustpunt vinden.

Blijf frustraties de baas

Je moet een deadline halen of je hebt te maken met andere, stressvolle situaties. In plaats van het toetsenbord te slopen reageer je de frustraties af op stress-artikelen. Een bureauboksbal of een grote enter-knop waartegen je naar hartenlust kunt rammen of op kunt slaan. Naderhand kun je je weer goed concentreren en ben je de emoties weer de baas. Ervaar niet alleen jij veel stress maar je collega’s op kantoor ook? Laat voor hen stressballen bedrukken met een kalmerende tekst. Werkt gegarandeerd en is overal te gebruiken.

Telefoonhouders en opladers zijn leuke weggevertjes

Wanneer je veel telefonisch contact hebt is een telefoonhouder onmisbaar. Tijdens het gesprek heb je de handen vrij en het geeft je de gelegenheid om ondertussen op de computer door te werken. Wil je ook je telefoon tijdens het werken opladen? Dan is een 2-in-1 muismat ideaal. Je telefoon laadt op de muismat op terwijl niet het hele bureau vol ligt met kabels en opladers. Je sluit de muismat aan op de computer of in een stopcontact. Een telefoonhouder of oplader is niet alleen handig voor jezelf, maar ook een fraaie gadget om weg te geven als relatiegeschenk. Laat het bedrukken met je bedrijfsnaam zodat je meer naamsbekendheid krijgt. Trouwens: bedrukte sleutelhangers zijn ook altijd leuke weggevertjes die goed in de smaak vallen. Zo zie je maar, gadgets zijn niet alleen bruikbaar voor jezelf of de collega’s. Je kunt er ook je bedrijf of organisatie goed mee promoten.