Bij het kiezen van het juiste TV-meubel zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Niet alleen wil je er zeker van zijn dat de kast groot genoeg is voor je TV, maar je moet er ook een kiezen die bij de stijl van je kamer past. Hier zijn vier van de populairste soorten TV-kasten van dit moment. Lees verder en ontdek welke voor jou de juiste is.

1. Moderne TV kasten

Voor het summum van eenvoud en luxe is een modern TV-meubel een prima keuze. Niet alleen zien deze kasten er strak uit, maar ze zijn ook helemaal bij de tijd als het om technologie gaat. Sommige moderne TV-kasten bevatten zelfs een kleine mediaspeler of ingebouwde geluidsinstallatie, zodat je dat lelijke zwarte kastje achterin je amusementsmeubel kunt vermijden! Dat gezegd hebbende, zijn de meeste moderne TV-kasten geheel vrij van zichtbare draden. Ze zijn meestal ook voorzien van afstandsbedieningen, wat helpt je entertainmentruimte rommelvrij te maken.

2.Industriële tv dressoirs

Een industrieel TV dressoir is perfect voor iedereen die een meubelstuk wil dat zowel stijlvol als functioneel is. Deze meubelstukken zijn gemaakt alsof ze recht uit een industrieel pakhuis komen, met zichtbare metalen schroeven en klinknagels. Maar laat de ruwe randen je niet afschrikken – industriële TV dressoirs zijn ongelooflijk stevig en kunnen zelfs de zwaarste TV’s aan. In feite kiezen veel mensen deze stijl tv-kast speciaal omdat er zo’n grote tv in past. Plus, de rustieke uitstraling van het metaal past perfect bij zowat elke soort inrichting. Als je een uniek en opvallend meubelstuk voor je entertainmentruimte zoekt, is een industrieel TV dressoir zeker het overwegen waard.

3.Retro stijl kasten

Als je een meubel zoekt dat echt opvalt, dan is een retro TV-kast misschien iets voor jou. Deze klassieke stukken zullen gegarandeerd hoofden doen omdraaien en je entertainmentruimte een instant make-over geven. In tegenstelling tot andere soorten TV-meubels zijn TV-kasten in vintage stijl tamelijk compact, omdat ze ontworpen werden om in kleinere woonkamers en hobbykamers te passen. Het komt echt neer op persoonlijke voorkeur, want er is natuurlijk geen “goede” of “foute” keuze. Als we er echter een moesten kiezen die we het mooist vonden, zouden we waarschijnlijk voor een commode gaan, omdat ze veel bergruimte bieden.

4. Etagère TV-meubels

Heb je een grote woonkamer, dan is een etagère TV-meubel misschien net wat je nodig hebt om wat extra bergruimte aan je entertainment center toe te voegen. Deze hoge houten meubels zijn compleet met verschillende planken en bieden voldoende ruimte voor al je elektronica. Dit type TV-meubel is perfect als je liever één groot meubel in het midden van je woonkamer hebt dan verschillende kleinere kasten . Bovendien zijn etageres, in tegenstelling tot de meeste andere soorten TV-kasten, niet aan de muur te bevestigen, zodat er na plaatsing geen lelijke gaten in de muren komen.